Denna familj har använt samma riktiga julgran i 35 år


Visserligen är det inte längre det vackraste trädet
Det är ett problem för många människor varje år: Köper vi ett riktigt julgran eller investerar vi en gång i en falsk? Eller köper du väldigt optimistiskt ett träd med en rotboll så att den kan förstöras? Den här amerikanska familjen bestämde sig för att ta itu med det på ett annat sätt. De köpte ett julgran för 35 år sedan att de har behållit hela tiden och pryder varje år.

Kostnadsbesparande och bra för miljön, låt oss säga.

80
Mistretta familjen från Kalifornien köpte ett tall som ett julgran 1983. De utnyttjade honom och han stod blinkande och full av ljus i vardagsrummet. Efter julen tyckte de att det var synd att sätta honom iväg, så de bestämde sig för att sätta honom i en kruka i trädgården. Julgranen stannade länge, nämligen 35 år. Varje år togs trädet tillbaka i huset och riggades.

Skönhetspriset
Visserligen vinner trädet inte längre skönhetspriset. Eftersom trädet var lite för högt för sitt hus, klippte pappa Joe toppen. Eftersom trädet inte har vuxit i längd sedan, men i bredd, ser trädet nu mer ut som ett slags buske.

35 år
Familjen Mistretta verkar inte bryr sig om att henen inte längre är mödrar snyggare. De lägger mycket sentimentalitet på trädet och vill inte byta dem till guld för en vackrare. Hur håller de julgranen vid liv? “Mat, vatten och repotting” är det korta svaret från Joe Mistretta. Vi vet inte om vi skulle lyckas, men det är en speciell! Vem vet, trädet kommer att vara i 30 år.