Du kan enkelt göra silverpolis själv med den här frukosten


Inga dyra lösningar, men frukt som silverpolis är lösningen!
Med tiden blir silver mindre vackert. Svarta, mörka fläckar visas på silverporslinet eller på silver smycken. Men hur händer detta exakt? Och ännu bättre: hur ser vi till att vår silverplåt kommer att lysa som aldrig tidigare? Med denna enkla hemgjorda silverpolis är det så varmt!

Det enda du behöver för silverporslin är den här fruktsorten.

Silver polerad
Silver är en ädelmetall som är känd att bli generellt mindre påverkad av oxidation. Ännu är en ädelmetall ofta ädelare än den andra. Som du vet finns det ett svart lager eller mörka fläckar på silver ganska snabbt. I motsats till koppar som ofta blir grönt på lång sikt. Lyckligtvis kan båda ädla metallerna poleras på nytt, så att de därefter lyser som aldrig tidigare.

oxidation
När silver kommer i kontakt med vätesulfid (känd från den ruttna äggluften) börjar den oxidera. Vätesulfid finns alltid i luften eller i våra händer. Reaktionen av silver med vätesulfid går ofta mycket snabbt. Det uppstår vid nedbrytning av proteiner med bakterier. Föreningen som är gjord med silver med vätesulfid orsakar det svarta lagret eller mörka fläckar på silver. Detta kallas vanligen silversulfid.